Senet

Brætspil har eksisteret flere tusinde år før fødslen af Kristus. Den ældste brætspil , man kender, der stadig eksisterer i dag er spillet af Senet. Senet er et spil om held, og det er de kendte forløberen for en anden berømt brætspil, backgammon. Senet blev spillet af den egyptiske royalties og optegnelser af spillet tilbage til 3500BC. Selv almue var også interesseret i spillet, og gamle spilleplader blev findes i mange gravpladser.

Brætspil er nært knyttet til den økonomiske situation af befolkningen i området. Brætspil er sidde ned spil hvor folk sidder ned og tilbringe tid på at spille uden bryde en sved. Disse er også den type spil, som kræver en vis grad af viden og hurtig Vid. Disse faktorer er vigtige i at kende udviklingen af spil, især i dens popularitet i historien. Årets spil 2009 er dog Goggle Eyes som er et morsomt familiespil

I betragtning af disse faktorer, kan vi sige, at folk fra middelklassen var heldige nok til at spille brætspil. Moderne historie er det bedste vidne til denne tendens. Det blev kun i det 20. århundrede, at den verdensomspændende opmærksomhed brætspil i gang. Efter Anden Verdenskrig var der en betydelig stigning i middelklassen i USA, og folk levede den “amerikanske drøm” – et anstændigt og stabilt job til faderen, et ophold på hjemmet mor, og børn, der er sikre på deres fremtid i en given karriere. Folk har nu tid til at tænke på sig selv og ikke frygte nogen krige eller økonomiske nedsmeltning. Folk begyndte at lægge mærke til flere spil, at var omkring dem. Nogle tog varsel af suppleanter sport, og brætspil begyndte at blomstre siden da. Også det sjove Matador spil er utroligt populær

Det var især spil skak, der fængslede alle. I løbet af denne tid, var skak allerede en etableret sport, og verden verdensmestre er for det meste russerne. Russerne var særdeles omhyggelige i denne type af sport og viste excellence i mere end et århundrede siden etablering af professionel skak. Selvom skak blev elsket af amerikanerne i nogen tid, var det først i 1970’erne at USA var i stand til at producere deres eget skak til dato: Bobby Fischer. Fischer blev verdensmester i 1972, da han besejrede Boris Spassky, en sovjetisk verden Champion. Det var gennem hans sejr, han én hånd skabt en følelse af skak på verdensplan, især i USA. Men USA har endnu til at producere den næste Bobby Fischer. Et af de mest kendte danske spil er Ludo Spil eller det mest populære er vel nok Trivial Pursuit i de danske hjem

Selv med denne tørke, er brætspil stadig populær i De Forenede Stater. Verdensomspændende interesse blev også udløst af computeren og internettet. Ud over skak, software blev udviklet for at skabe kunstig intelligens. Disse Ægthedsindikatorer vil spille mod den menneskelige spiller, der kan lide at spille spillet, men kunne ikke finde nogen at lege med. Højden på kunstig intelligens mod en menneskelig spiller er en skak Spillet mellem dengang verdensmester Gary Kasparov, og software udviklet af IBM, Deep Blue. Ved første Kasparov blev stand til at besejre den computer, men dens opgraderet kendte version som de dybere blå til sidst besejrede mesteren. Backgammon spil er verdens mest spillet brætspil. Kendt i alle lande verden over. Den Softwaren blev afbrudt efter sin sejr. Dette konkurrence også udløst interesse i at spille skak mod computeren, imod, men også en anden spiller, der sker for at være online på samme tid.